در این نوشته وکیل پایه 1 دادگستری به عنوان وکیل خانواده به بررسی کلیه دعاوی مرتبط به خانواده پرداخته است.

با ازدواج و تشکیل خانواده، نهاد خانواده شکل می‌گیرد و پس از ازدواج تعهدات مالی و غیرمالی زن و مرد در قبال یکدیگر ایجاد می‌شود. از آثار مالی ازدواج می‌توان به مواردی همچون نفقه، مهریه و از آثار غیرمالی ازدواج می‌توان به مواردی همچون حضانت و نگهداری فرزندان، حسن معاشرت و… اشاره نمود.

مواردی از حقوق خانواده که در این مقاله توسط وکیل خانواده بررسی می‌شوند عبارتند از:

  • طلاق در ازدواج دائم 
  • طلاق در ازدواج موقت
  • نفقه چیست؟
  • مهریه چیست و چگونه می‌توان آن را دریافت نمود؟
  • مهریه در ازدواج موقت
  • حضانت فرزندان پس از طلاق با کیست؟
  • حضانت فرزند در ازدواج موقت با کیست؟
  • انحصار وراثت و تقسیم ارث

در این نوشته که توسط وکیل خانواده تدوین شده است؛ سعی شده به کلیه سوالات پیرامون این مباحث پاسخ داده می‌شود. چنانچه نیارمند اطلاعات بیشتر در خصوص دعاوی خانوادگی و طلاق هستید؛ می‌توانید به شماره‌های موجود در انتهای مقاله تماس بگیرید؛ همکاران ما در تمام ساعات اداری پاسخگوی شما خواهند بود.

با توجه به ازدیاد پرونده‌های مریوط به طلاق و مهریه، وکیل خانواده ابتدا به بررسی این موضاعات و در ادامه به بررسی سایر موارد می‌پردازد.

مهریه:

مهریه چیست؟

در قوانین ایران از مهریه تعرفی ارائه نشده است اما با توجه به تعریف فقهی از مهریه و قوانین موجود در قانون مدنی و قانون حمایت از خانواده می‌توان عنوان نمود که مهریه مالی است که همراه با نکاح یا ازدواج به مالکیت زن در می‌آید و به عبارتی دیگر یکی از آثار مهم مالی ازدواج، مهریه است.

تعیین مهریه در ازدواج موقت الزامی است و در صورت عدم تعیین مهریه عقد ازدواج موقت باطل است و عقد باطل هیچ اثری از جمله تملک مهریه توسط زن را در پی ندارد.

اما برخلاف ازدواج موقت در ازدواج دائم می‌توان میزان مهریه را ذکر نکرد و این امر خللی به ازدواج وارد نمی‌کند؛ چرا که بعد از ازدواج می‌توان مهریه را تعیین نمود و در اثر عدم تعیین به زن مهرالمثل تعلق خواهد گرفت.

یکی از ابتدایی‌ترین و اصلی‌ترین مباحث حقوقی که وکیل خانواده و وکیل طلاق در خصوص مهریه در یک پرونده مورد توجه قرار می‌دهد مالی است که به عنوان مهریه تعیین می‌شود.

براساس قانون مالی را می‌توان به عنوان مهریه تعیین نمود که مالیت داشته باشد و قابل تملک نیز باشد. مالیت داشتن به این معنی است که مالی می‌تواند به عنوان مهریه تعیین نمود که دارای ارزش اقتصادی باشد مثل مهریه معمول و عرفی جامعه یعنی سکه و خانه و پول و… و قابلیت تملک داشتن نیز به این معنی است که مهریه را بتوانیم به مالکیت زن دربیاوریم.

به اعتقاد وکیل خانواده و وکیل طلاق، یکی از مهم‌ترین آثار ازدواج و مهریه همین قابلیت تملک است چرا که زن به محض ازدواج مالک مهریه می‌شود و می‌تواند هرگونه تصرفی از جمله انتقال آن به دیگری را انجام دهد؛ به طور مثال مردی که خانه خود را مهریه همسرش قرار می‌دهد زن پس از ازدواج و ثبت آن در دفتر اسناد رسمی می‌تواند آن را به شخص ثالثی بفروشد چرا که ضمن سند رسمی (سند ازدواج) مالک آن شده است و هر مالکی می‌تواند هر تصمیمی در خصوص اموال خود بگیرد.

انواع مهریه

در قانون مدنی به سه نوع مهریه اشاره شده است که در ادامه توسط وکیل خانواده مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

  1. مهر المسمی
  2. مهر المثل
  3. مهر المتعه

مهرالمسمی چیست؟ مهرالمسمی نوعی مهریه است که ضمن عقد نکاح به صورت دقیق و با توافق دوطرف تعیین شده است.

مهرالمثل چیست؟ مهرالمثل نوعی از مهریه است که در صورتی به زن تعلق می‌گیرد که ضمن عقد نکاح مهریه معینی تعیین نشده و بین زن و شوهر نزدیکی واقع شده باشد.

مهرالمتعه چیست؟ مهر المتعه نیز نوعی مهریه است که در مواردی که مهریه ضمن نکاح تعیین نشده است و مرد بخواهد قبل از نزدیکی زن خود را طلاق دهد؛ زن مستحق مهرالمتعه خواهد بود.

در عقد ازدواج موقت نیز اگر مرد قبل از نزدیکی تمام مدت را ببخشد باید نصف مهر را بدهد.

تا اینجا به بررسی ماهیت مهریه و انواع مهریه پرداختیم و آشنا شدیم اما سوالی که برای خیلی از افراد ممکن است پیش بیاید این است که آیا می‌توان ضمن عقد نکاح و ازدواج شرط نمود که هیچ مهریه‌ای به زن تعلق نگیرد یا به عبارتی ضمن ازدواج شرط عدم مهریه تعیین نمود؟ پاسخ این پرسش در ماده 1087 قانون مدنی بیان شده است که مطابق این قانون چنین شرطی در ازدواج دائم باطل است اما نکاح و ازدواج صحیح است اما این شرط در ازدواج موقت موجب باطل بودن ازدواج خواهد شد.

یکی دیگر از سوالاتی که در اینجا وکیل پایه یک دادگستری به بررسی آن می‌پردازد این است که آیا می‌توان ضامن مهریه شد؟ یعنی اینکه آیا فرد دیگری می‌تواند ضامن مرد در پرداخت مهریه شد به طور مثال فرض کنید مردی خانه خود را مهریه همسر خود قرار می‌دهد و پدر این مرد ضامن پرداخت مهریه توسط پسرش می‌شود؛ پاسخ وکیل دادگستری در این خصوص این است که بله می‌تواند ضامن شود و زن هم می‌تواند در صورت عدم پرداخت مهریه توسط همسر خود به ضامن مراجعه نماید.

طلاق

طلاق چیست؟ طلاق مانند فوت یکی از زوجین و فسخ نکاح یکی از راه‌های پایان دادن به ازدواج و انحلال ازدواج دائم است که به موجب آن زن و شوهر از یکدیگر جدا می‌شوند.

طلاق ممکن است به صورت توافقی بین زن و شوهر یا غیرتوافقی صورت پذیرد.

براساس قوانین موجود طلاق نوعی حق است که این حق غالبا با اراده مرد است اما زنان نیز در برخی موارد که در سند ازدواج ذکر شده‌اند؛ حق طلاق خواهند داشت.

حق طلاق ممکن است از سوی مرد به زن انتقال داده شود که این امر را وکالت در طلاق گویند که به اصطلاح عرفی به آن گفته می‌شود زن حق طلاق را از مرد گرفته است.

هنگامی که مرد دادخواست طلاق می‌دهد بعد از سپری شدن مراحل طلاق، گواهی عدم سازش صادر می‌شود و وقتی زن خواهان طلاق است از دادگاه خواستار الزام مرد به طلاق می‌شود که در نهایت الزام به حکم طلاق صادر خواهد شد.

طلاق توافقی چیست:

یکی از انواع طلاق، طلاق توافقی است که در آن زن و مرد با توافق یکدیگر تصمیم به طلاق و جدایی می‌گیرند و با تنظیم توافق‌نامه در خصوص کلیه آثار طلاق مانند مهریه و نفقه و حضانت فرزند توافق می‌نمایند. این توافقنامه را می‌توان در دفاتر اسناد رسمی با حضور وکیل طلاق تنظیم نمود.

طلاق غیرتوافقی چیست:

نوعی طلاق است که در آن زن و مرد با اختلاف با یکدیگر از هم جدا می‌شوند و حاضر یه تنظیم توافقنامه در خصوص آثار طلاق نمی‌باشند در این‌گونه طلاق، زن یا مرد بات مراجعه به وکیل طلاق با اعطای وکالت به وکیل طلاق امور خود در مراجع ثبتی و قضایی مانند دادگاه را به وکیل می‌سپارد یا خود شخصا این مراحل را تا صدور رای سپری می‌کند.

اعسار از مهریه

اعسار چیست؟

اعسار از ریشه کلمه عسر به معنی مشقت و سختی است و در حقوق به معنی نداشتن توانایی مالی است.

هرگاه فردی توانایی مالی برای پرداخت هزینه دادرسی یا مالی که به موجب حکم دادگاه محکوم به آن شده است را نداشته باشد می‌تواند با تقدیم دادخواست اعسار از دادگاه تقاضای تعدیل (کاهش) یا اقساطی نمودن بدهی را نماید.

پس از وقوع طلاق براساس اوضاع و احوال مرد محکوم به پرداخت مهریه می‌شود که می‌تواند با دادخواست اعسار خواستار اقساطی شدن آن شود.

آنچه در دعوای اعسار مهم است اثبات نداشتن توانایی مالی است اما در خصوص اعسار از مهریه بار اثبات داشتن تمکن و توانایی مالی در پرداخت مهریه با زوجه (زن) است که بدون داشتن وکیل دادگستری امری بسیار سخت می‌باشد.

نامزدی و قوانین مرتبط با آن:

اغلب افراد در خصوص نامزدی نیازمند مشورت گرفتن از وکیل خانواده نیستند زیرا بسیاری از امور مرتبط با آن براساس عرف پیش می‌رود اما در قانون ما نامزدی مبحث مهمی است و قوانینی در خصوص هدایای نامزدی و… وجود دارد.

نامزدی ازدواج محسوب نمی‌شود و تا زمانی صیغه نکاح بین زن و مرد صورت نگیرد ازدواج محقق نشده.

اقداماتی که در نامزدی واقع می‌شود عرفی است ولی بعضی از موارد آن برای ازدواج لازم است مانند آزمایش‌هایی که قبل از ازدواج به عمل می‌آید.

در اکثر موارد در دوران نامزدی هدایایی از جمله انگشتر نامزدی، سرویس طلا، ماشین و … به یکدیگر به عنوان هدیه داده می‌شود.

هدایای نامزدی در صورت بهم خوردن نامزدی قابل پس گرفتن است.

اما ممکن است هدایا از نوعی باشد که باقی نمی‌ماند مانند گل که اینگونه هدایا قابل پس گرفتن نمی‌باشند.

اگر هدایای نامزدی از نوعی باشند که قابل پس گرفتن هستند ولی بر اثر تقصیر (کوتاهی یا اشتباه) شخص از بین رفته باشند می‌توان قیمت آن را پس گرفت البته اگر نامزدی بدلیل فوت یکی از زوجین یعنی زن یا مرد به هم بخورد قیمت هدایای تلف شده قابل پس گرفتن نیست.

انواع ازدواج:

مطابق قانون ایران دو نوع ازدواج در کشور ما وجود دارد.

  • ازدواج دائم
  • ازدواج موقت

هر یک از این ازدواج‌ها آثاری به دنبال دارد.

نکته قابل توجه سن ازدواج است که در هر دو نوع ازدواج باید وجود داشته باشد.

سن ازدواج طبق قانون ایران برای پسر 15 سال و برای دختر 13 سال تمام است.

در هر دو نوع ازدواج دختر باکره نیاز به اجازه پدر یا جد پدری دارد.

اما اگر پدر بدون دلیلی موجه از اذن دادن امتناع کند دختر می‌تواند شوهر و سایر توافقات مثل مهریه را به دادگاه معرفی و از دادگاه اجازه برای ازدواج بگیرد.

ما در ادامه به توضیح کامل آثار این دو نوع ازدواج می‌پردازیم.

ازدواج دائم و آثار مالی و غیر مالی آن:

این نوع ازدواج نوع مرسوم بین مردم است که از طریق خواندن صیغه ازدواج از سوی زن و گفتن قبول از سوی مرد به وجود می‌آید.

اما در عمل هم صیغه و هم گفتن بله توسط دفتردار دفاتر ثبت ازدواج به وکالت از طرفین خوانده می‌شود.

پس از خوانده شدن صیغه ازدواج دفتردار دفتر خود را به زن و مرد برای امضاء می‌دهد و بعد از امضاء ظرف چند روز سند ازدواج تنظیم و به زوجین تحویل می‌دهد.

سند ازدواج برگی است که دارای آثار مالی است.

اولین و مهمترین اثر مالی سند ازدواج میزان مهریه است که در آن ذکر شده.

ممکن است دفتردار میزان مهریه را به اشتباه کمتر یا بیشتر از مبلغ اعلامی نوشته باشد پس وظیفه زوجین است که این مورد را بررسی کنند.

دومین اثر مالی سند ازدواج حق تصنیف است.

حق تصنیف شرطی است که در سند ازدواج ذکر می‌شود.

این حق به زوجه اختیار می‌دهد که اگر طلاق به درخواست زن نباشد و طلاق بدلیل تخلف زن از وظایف زناشویی یا سوء اخلاق و رفتار نباشد نصف دارای مرد را مطالبه کند.

سومین اثر مالی ازدواج دائم حق نفقه است که این حق به وسیله قانون به زن داده شده است که نفقه خود را از مرد مطالبه کند.

زن بابت نفقه همیشه حق دارد و می‌تواند نفقه گذشته و حال را مطالبه کند.

همچنین عدم پرداخت نفقه جرم نیز می‌باشد و زن می‌تواند بدلیل عدم پرداخت نفقه از سوی شوهر اقدام به طرح دعوی کیفری نماید.

در صورتی هم که زن در خصوص میزان نفقه با مرد توافق نداشته باشد می‌تواند از دادگاه درخواست کند که میزان نفقه را معین نماید.

در نتیجه مهمترین آثار مالی ازدواج دائم مهریه، نفقه و حق تصنیف است.

آثار غیر مالی:

اما ازدواج دائم آثار غیر مالی هم دارد مانند تمکین زن از شوهر، حسن معاشرت زن و مرد با هم و….

مهمترین اثر غیر مالی ازدواج دائم حق طلاق است.

حق طلاق طبق قوانین ما برای مرد است و زن در صورتی می‌تواند طلاق بگیرد که یا حق طلاق به صورت وکالت داده شده باشد یا اینکه در موارد خاص قانونی باشد که ما این موارد را در قسمت طلاق همین مقاله عنوان می‌کنیم.

وکالت در طلاق هم می‌تواند در خود سند ازدواج داده شود و هم به موجب سند جداگانه که در دفتر اسناد رسمی تنظیم می‌گردد.

علاوه بر موارد ذکر شده زن و مرد می‌توانند با توافق یکدیگر هر شرطی دیگری را در سند ازدواج خود درج کنند مشروط به اینکه مخالف نظم عمومی و اخلاق حسنه نباشد.

ازدواج موقت و آثار مالی و غیر مالی آن:

ازدواج موقت نوع دیگری از ازدواج است که دارای مهلت خاصی است و بعد از تمام شدن مدت اگر مرد تمدید نکند خود به خود به اتمام می‌رسد.

در ازدواج موقت مدت حتما باید ذکر گردد و اگر مدت مشخص نشود به ازدواج دائم تبدیل می‌شود.

از جمله مهمترین آثار مالی ازدواج موقت مهریه است.

در ازدواج موقت برخلاف ازدواج دائم میزان مهریه باید حتما مشخص شود و اگر مشخص نشود عقد ازدواج باطل است.

حق نفقه در عقد ازدواج موقت وجود ندارد و در این نوع ازدواج مرد تکلیفی به پرداخت نفقه ندارد مگر اینکه شرط شده باشد.

در ازدواج موقت حق تصنیف وجود ندارد زیرا این حق در صورتی به وجود می‌آید که عقد ازدواج به موجب طلاق بهم بخورد در حالی که عملا در ازدواج موقت طلاق وجود ندارد.

همچنین در ازدواج موقت مرد تکلیفی در پرداخت نفقه (مخارج) زن ندارد مگر اینکه شرط شده باشد در نتیجه تنها اثر مالی عقد ازدواج موقت مهریه است.

آثار غیر مالی مانند حسن معاشرت و… در ازدواج موقت نیز وجود دارد.

در ازدواج موقت زن و مرد از یکدیگر ارث نمی‌برند حتی اگر شرط کرده باشند که از یکدیگر ارث ببرند.

عقد ازدواج موقت نیاز به ثبت در دفتر ثبت ازدواج ندارد مگر در سه مورد:

  1. در صورتی که زوجه باردار شود.
  2. در صورتی که ضمن عقد شرط کرده باشند که ازدواج خود را ثبت کنند.
  3. در صورتی که به موجب توافق بعدی ثبت را توافق کنند.

نفقه:

نفقه چیست؟

نفقه به معنی هزینه‌ها و مخارج زندگی زن و فرزندان می‌باشد که براساس قوانین بر عهده مرد قرار می‌گیرد.

تهیه مسکن، خوراک، پوشاک و امکانات زندگی مهمترین قسمت‌های نفقه است.

همانطور که در بالا ذکر شد نفقه مخصوص ازدواج دائم است اما زن و شوهر می‌توانند در ازدواج موقت نیز شرط کنند که پرداخت نفقه وجود داشته باشد.

پرداخت نفقه از جمله وظایف مرد است که عدم انجام این وظیفه جرم نیز می‌باشد.

زن می‌تواند در خصوص نفقه گذشته و حال خود طرح دعوی کند و دینی که در نتیجه آن به وجود می‌آید یک دین ممتاز است.

در صورتی که زن و شوهر در خصوص میزان نفقه نیز با هم به توافق نرسند می‌توانند برای تعیین آن به دادگاه مراجعه کنند.

زن در صورت طلاق در زمان عده نیز از نفقه برخواردار است و نفقه او باید توسط مرد پرداخت شود.

اگر شوهر فوت کند زن باید عده وفات که چهار ماه و ده روز است نگه دارد و در این مدت نیز نفقه زن از اموال شوهر پرداخت می‌شود.

عدم پرداخت نفقه می‌تواند سرایط طلاق را برای زن فراهم کند و زن می‌تواند در صورتی که مرد از پرداخت نفقه امتناع می‌کند به دادگاه مراجعه و الزام به پرداخت را بخواهد و در صورتی که دادگاه متوجه شود مرد از پرداخت عاجز است به زن اجازه درخواست طلاق را می‌دهد.

انحلال ازدواج:

ازدواج دائم به یکی از طرق زیر پایان می‌یابد یا منحل می‌گردد:

  1. فسخ
  2. طلاق
  3. فوت مرد یا زن

هر عقد ازدواج موقتی نیز به یکی طرق ذیل منحل می‌شود:

  1. بذل (بخشیدن مدت از سوی مرد)
  2. تمام شدن مدت
  3. فوت زن یا مرد

وکیل خانواده در ادامه هر یک از موارد انحلال نکاح را به طور جداگانه و مفصل توضیح خواهند داد.

فسخ نکاح:

فسخ یا انحلال یا بر هم زدن نوعی پایان دادن به ازدواج است این نوع از انحلال عقد شرایط خاصی لازم دارد که عبارتند از:

  • در صورت دیوانه شدن هر یک از مرد یا زن طرف مقابل حق فسخ نکاح را دارد.
  • وجود داشتن عیوبی در زن در صورتی که این عیوب در هنگام عقد وجود داشته باشد.
  • ما در اینجا چند مورد از این عیوب را نام می‌بریم:زمین گیری ، نابینایی از هر دو چشم و …
  • اگر زن یا مرد قبل از عقد از عیب طرف دیگر مطلع باشد حق فسخ عقد ازدواج را ندارد.

 

حق فسخ در ازدواج باید سریع اجرا شود و اگر شخصی که حق دارد آن را اجرا نکند آن حق ساقط می‌شود.

مهریه در فسخ نکاح:

نکته بسیار مهمی که در خصوص فسخ نکاح باید به آن توجه نمود این است که در برخی موارد در فسخ، مهریه به زن مهریه تعلق نمی‌گیرد و گرفتن مهریه بسیار امر پیچیده‌ای در این خصوص می‌باشد که بدون وجود یک وکیل حرفه‌ای امری است بسیار دشوار و ناممکن.

انحصار وراثت 

یکی از دعاوی خانوادگی که بسیاری از خانواده‎‌های ایرانی با آن مواجه می‌شوند بحث انحصار وراثت و تقسیم ارث و میراث خانوادگی بعد از فوت والدین می‌باشد که در بسیاری از موارد نیازمند مشورت گرفتن و راهنمایی از یک وکیل پایه یک دادگستری می‌باشد.

ابتدا به عنوان یک وکیل خانواده نکته‌ای را عنوان می‌نمایم که از سوی مراجعین بسیار پرسیده شده و آن هم این است که فقط افرادی از فرد متوفی (فوت شده) ارث می‌برند که به موجب قانون جز وراث متوفی باشند و همچنین در زمان فوت متوفی زنده باشند؛ در خصوص جنینی که در زمان فوت مورث (ارث‌گذار) خود هنوز به دنیا نیامده و در حمل مادر است نیز باید گفت که در صورت زنده متولد شدن ارث می‌برد.

مراحل انحصار وراثت

ابتدا باید بدانیم که انحصار وراثت چیست؟ انحصار وراثت در واقع صدور نوعی گواهی است که در آن افرادی که از متوفی ارث می‌برند (ورثه) و میزان سهم هر یک از ورثه مشخص می‌گردد.

گواهی انحصار وراثت با درخواست افراد از شورای حل اختلاف محلی که متوفی در آنجا فوت شده است صادر می‌گردد.

پس از انحصار وراثت تحریر ترکه و مهروموم ترکه صورت می‌گیرد به این معنی که میزان دیون (بدهی‌ها) و دارایی فرد متوفی مشخص و تعیین می‌گردد و از نقل و انتقال آنها جلوگیری می‌شود و پس از درخواست رفع مهروموم از طرف فردی که مهروموم اموال را خواستار شده است می‌توان تقسیم اموال را براساس وصیت و تقسیم ارث و توافق بین ورثه انجام داد.

وکیل برای ارثیه

به طور کلی اموال و دارایی متوفی پس از فوت آن به ترتیب برای هزینه‌های کفن و دفن، پرداخت دیون و بدهی متوفی، وصیت متوفی و ارثیه وراث تقسیم می‌شوند.

در خصوص وصیت متوفی باید عنوان نمود که هر فرد فقط می‌تواند تا یک سوم اموال خود را وصیت نماید و وصیت به بیش از یک سوم اموال نیازمند تنفیذ و تایید وراث می‌باشد.

در ادامه وکیل خانواده به بررسی ارث و میزان سهم هر فرد از ارث می‌پردازد.

همانگونه که بسیاری از افراد می‌دانند قوانین مرتبط با ارث و میراث در قانون کشور ما از فقه و به طور مستقیم از کتاب مقدس و آسمانی قرآن کریم استباط شده است.

بر همین اساس افرادی که از فرد فوت شده ارث می‌برند باید از بستگان سببی و نسبی متوفی باشند؛ بستگان نسبی به نزدیکانی گفته می‌شود که براساس خون نسبت فامیلی با یکدیگر دارند مثلا خواهر و برادر متوفی.

بستگان سببی به افرادی می‌گویند که یک سبب موجب خویشاوندی آنها می‌شود مثلا همسر متوفی به سبب عقد ازدواج از متوفی ارث می‌برد.

نحوه تقسیم ارث

برای تقسیم ارث بستگانی که ارث می‌برند به چند طبقه و چند درجه تقسیم می‌شوند در اینجا باید عنوان نمود که نمی‌توان با توافق این طبقه‌بندی را تغییر داد.

در این تقسیم‌بندی طبقه اول شامل پدر و مادر، همسر و فرزندان متوفی می‌باشند؛ طبقه دوم شامل پدربزرگ و مادربزرگ و خواهر و برادر متوفی و فرزندانشان؛ طبقه سوم شامل خاله و دایی و عمه و عمو متوفی و فرزندانشان می‌شود.

برای تقسیم ارث تا زمانی که طبقه بالاتر وجود داشته باشند طبقه پایین‌تر از ارث محروم هستند مثلا اگر فردی فوت شود و وراث وی در زمان فوت همسر و پدر و مادرش باشند همچنین خواهر و برادر داشته باشد؛ خواهر و برادر چون در طبقه دوم هستند ارث نمی‌برند.

چنانچه در خصوص دعاوی خانوادگی مانند طلاق، مهریه، ارث، نفقه و… سوالی دارید و نیازمند مشورت گرفتن از وکیل پایه یک دادگستری و وکیل خانواده هستید با شماره تماس ذیل تماس برقرار نمایید.

سوالات متداول

هزینه وکیل برای پرونده طلاق چقدر است؟ هزینه طلاق با توجه به نوع طلاق و روند رسیدگی پرونده در جلسه مشاوره با وکیل تعیین می‌شود.

پرونده طلاق چقدر طول می‌کشد؟ با توجه به این که وقت رسیدگی در پرونده‌های طلاق توسط دادگاه تعیین می‌شود نمی‌توان به طور دقیق اعلام نمود.

 

شماره تماس وکیل خانواده، وکیل طلاق، وکیل برای حضانت فرزند، وکیل برای نفقه، وکیل خوب مهریه، وکیل مهریه، وکیل برای مهریه، وکیل مهریه ملک، وکیل مهریه تهران، وکیل پایه 1 دادگستری، وکیل خوب، وکیل ملک:

09120842872

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *